035 – 699 6399
info@heyenbeheer.nl
Vastgoedbeheer

De Ruyterkade 105/106 Amsterdam 2015-2016

Met de aanleg van drie stationseilanden in de jaren 1870 raakte de historische binnenstad, ondanks felle protesten, afgesneden van het IJ. Als concessie werd aan de IJzijde een kade aangelegd, die De Ruijterkade werd gedoopt. Er was het gemeentebestuur veel aan gelegen dat aan deze kade hoogwaardige architectuur zou worden gerealiseerd, door tien premies uit te loven voor de beste ontwerpen. De Ruijterkade bood een staalkaart van laatnegentiende-eeuwse architectuur. Het merendeel van de oorspronkelijke bebouwing is gesloopt, onder andere vanwege de bouw van de tweede stationskap van het Centraal Station omstreeks 1920. De Ruijterkade 105-106 behoort nog tot de oorspronkelijke bebouwing.

Het pand is in 1884 gebouwd. In 1924 werd het verbouwd tot kantoorgebouw met conciërgewoningen. In de loop van de twintigste eeuw is op alle bouwlagen de indeling sterk gewijzigd en zijn de meeste vertrekken van praktisch al hun afwerkingen beroofd, met uitzondering van die op de eerste verdieping.

In 2015 heeft Heyen met partners uit Amsterdam dit monumentale pand gekocht en terug gebracht in haar volle glorie. In nauw overleg met de gemeente en monumenten commissie zijn bovenin 4 appartementen gecreëerd, de eerste etage is volledig kantoor geworden en de begane grond en souterrain is horeca gemaakt , Grand Cafe 1884. Met trots kan Heyen zeggen de buurman van Centraal Station Amsterdam te zijn geweest en met deze ontwikkeling heeft Amsterdam er een parel voor het netvlies voor terug gekregen.

Direct contact

Je vindt ons in Bussum, in dit mooie bedrijfspand. Een pand waar we trots op zijn en dat de juiste sfeer ademt; namelijk onze passie voor bakstenen.

Locatie:

Huizerweg 8, 1402 AA Bussum

Telefoon:

035 – 699 6399

Dit formulier wordt opgeslagen en ik ga akkoord met de privacyverklaring