035 - 694 7821
info@heyen.nl
Makelaardij

Makelaars met een historie

Heyen Makelaars is één van de oudste makelaarskantoren van het Gooi. Het begon allemaal in 1939, toen oprichter Johannes Hendricus Heijen zijn makelaarsdiploma haalde en zijn eigen vastgoedbedrijf startte. Inmiddels, ruim 80 jaar verder, staat de derde generatie van het Gooise (duo-)familiebedrijf aan het roer van de Heyen Groep, die naast de makelaarstak bestaat uit een Vastgoedbeheer- en een VvE-afdeling. Met trots en liefde vertellen we je alles over de geschiedenis van Heyen Makelaars en de Heyen Groep.

Heyen Makelaars, hoe het begon

Heyen Makelaars, hoe het begon

Nadat Johannes Hendricus Heijen in 1939 zijn makelaarsdiploma haalde, startte hij zijn eigen vastgoedbedrijf, met de focus op aan- en verkoop, huur en verhuur en taxaties in de regio. Door de Tweede Wereldoorlog kreeg het kantoor na het eerste levensjaar te maken met een grote terugval in transacties. Kort na de bevrijding in 1945 ontstond er weer meer perspectief en zette Heijen zijn makelaarsactiviteiten met succes voort. Vanaf 1963 trad een jongere generatie toe in het bedrijf, met allereerst Niko Frakking en later, in 1972, Peter Heijen. Tot 1980 leidden zij het makelaarskantoor met z’n drieën, waarna Niko en Peter het stokje als duo overnamen.

De derde generatie

De derde generatie

Met Jurriaan Frakking en Jasper Heijen aan het roer is inmiddels de derde generatie actief binnen het familiebedrijf, inmiddels uitgegroeid tot de Heyen Groep. Voor hun toetreding binnen het kantoor doorliepen beide zonen bij gerenommeerde externe partijen vele disciplines binnen het vastgoedvak. Van werken in de bouw tijdens en na hun studententijd, woning-, bog- en retailmakelaar tot portefeuillemanager bij prominente woning-uitponders en ontwikkelaars. Naast hun directietaken, werken Jurriaan en Jasper ook nauw samen met de interne makelaars Harmen Bisschop van Tuinen, Bram Dudok de Wit en Erica Eerenberg-Ruisendaal. In hun dagelijkse werkzaamheden worden ze ondersteund door de onmisbare Natascha Westebring, die alles in goede banen leiden.

De Heyen Groep

De Heyen Groep

Inmiddels beschikt de Heyen Groep over meer dan 80 jaar vastgoedkennis en ervaring en hebben we een gerenommeerd netwerk van relaties opgebouwd binnen het Gooi en ver daarbuiten. Naast dat Heyen Groep altijd open staat voor interessante samenwerkingsverbanden blijft onze business natuurlijk makelaarsactiviteiten, vastgoedinvesteringen en vastgoedbeheeractiviteiten en houden we ons bezig met VvE-beheer, projectontwikkeling en vastgoedexploitatie. Daarbij focussen we ons met name op het aankopen of ontwikkelen van objecten die we vooraf ingrijpend renoveren, om deze vervolgens te exploiteren. Onze vastgoedexploitatiewerkzaamheden bestaan uit zogenoemde ‘property management’ werkzaamheden met betrekking tot verhuurde onroerende zaken. Dit omvat:

  • administratief/financieel beheer
  • technisch beheer
  • commerciële beheer, en
  • strategische beheerwerkzaamheden.

Tot slot worden we regelmatig betrokken bij interessante investeringsproposities. Ook hierin hebben we ons bewezen als een betrouwbare partner. Dit bereiken we met elkaar doordat Heyen Groep een platte organisatie is, korte lijnen hanteert en zich ook commercieel kan committeren. 

Heyen Groep, al generaties lang betrouwbare partner voor goed renderend vastgoed.

Direct contact

Je vindt ons in Bussum, in dit mooie bedrijfspand. Een pand waar we trots op zijn en dat de juiste sfeer ademt; namelijk onze passie voor bakstenen.

Locatie:

Huizerweg 8, 1402 AA Bussum

Telefoon:

035 - 694 7821

Dit formulier wordt opgeslagen en ik ga akkoord met de privacyverklaring